Програма НАТО–Україна з перепідготовки військовослужбовців

У Конотопському інституті Сумського державного університету реалізується проект для офіцерів запасув рамках міжнародного проекту – «Програма НАТО–Україна з перепідготовки військовослужбовців».

Учасники проекту десятки офіцерів – як тих, хто вже звільнився зі Збройних сил кілька років тому, так і тих, хто ще служить, але замислюється над своїм майбутнім у цивільному житті. Офіцери опановують  програму «Інформаційні технології». Після закінчення навчання кожен слухач отримає свідоцтво державного зразка.

На відкритті проекту були присутні представники влади, управління соціального захисту населення, центру зайнятості, засобів масової інформації.

На церемонії початку занять до військовослужбовців звернувся керівник проекту від Наукового парку Київського національного економічного університету Вадим Козак. Він, зокрема, зазначив, що подібні навчання у співпраці із Конотопським інститутом для слухачів безкоштовні – тягар матеріальних витрат беруть на себе платники податків країн – учасниць НАТО.

Декан факультету Конотопського інституту СумДУ Наталія Барбара запевнила, що науковці інституту, задіяні в проекті, забезпечать разом із кафедрами КНЕУ належний рівень  реалізації проекту, щоб одержані знання стали вагомою підтримкою військовослужбовцям у майбутньому та висловила впевненість у подальшій співпраці.