youtube.com
Які сюрпризи приніс місту початок опалювального періоду – дізнаєтеся з сюжету телеканалу Кон-Такт

25 жовтня відбулася презентація книги «Це нашої історії рядки. Книга нарисів з історії Політехнічного технікуму КІ СумДУ у фактах, подіях, іменах».
Привітати заклад зі знаковою подією прийшли представники міської та районної влади, краєзнавці, педагоги, випускники різних років, добрі друзі та надійні партнери.

Конотопський політехнічний технікум з його багатогранною історією сьогодні стоїть на порозі свого 130-річчя. Вперше узагальнити відомості про нього пробували ще 60 років тому. Ентузіастами зі збору інформації стали тоді, у повоєнні роки Костянтин Бойко та Федір Стеценко. Але через різні причини дані так і не побачили світ у друкованому вигляді.
Над сучасним виданням працювала величезна кількість людей, серед яких викладацький склад технікуму, краєзнавці, митці та багато інших. Наклад книги складає 1 000 екземплярів.

« Сьогоднішня подія є непересічною не лише для навчального закладу та освітянської галузі нашого міста, а й для Конотопа в цілому, - зазначила у своєму привітальному слові секретар міської ради Тетяна Сизон. - Це заявка на весь світ про те, що в Конотопі функціонує потужний навчальний заклад, який не обмежується тільки навчальною та виховною роботою, а ще є осередком волонтерського, патріотичного, культурного руху нашого міста. Хочеться, щоб саме з таких, радісних, подій складалася історія Конотопа, і щоб кожного дня все більше людей дізнавалося про таке місто в Сумській області, як Конотоп».

Варто зазначити, що на сьогоднішній день Конотопський політехнічний технікум є лідером серед закладів освіти нашої області. В історії нашої держави він був одним із перших залізничних закладів. Уже протягом 128 років технікум є осередком технічної творчості та науки, освіти та духовності. Це сучасний інноваційний вуз, який має 16 000 випускників, 1 000 студентів, 70 викладачів. Освітній процес здійснює професійний педагогічний колектив, в числі якого 4 кандидати наук, 35 викладачів вищої категорії, 7 викладачів-аспірантів провідних вишів України.

Книга про історію технікума видана в рамках проекту "Знаємо свою історію" громадської організації "МОС "Новий час" - переможця міського конкурсу проектів інститутів громадянського суспільства у сфері соціального життя м. Конотоп.

Ещё

Понад 650 тисяч гривень примусово повернулися до державної казни

Понад 650 тисяч гривень примусово сплатило підприємство на Конотопщині. Якби керівництво юридичної особи було більш завбачливим та, піклуючись про свій авторитет і чесне ім’я, вчасно сплачувало податки, заборгованості зі сплати єдиного внеску можна було б уникнути.
В даному випадку ситуація без втручання державних виконавців не вирішилась. І саме жорсткі заходи примусового характеру - арешт майна та коштів, спонукали боржника сплатити заборгованість у повному обсязі.
Одним з основних напрямків в діяльності органів юстиції є забезпечення фактичного виконання виконавчих документів, а небажання деяких боржників своєчасно розраховуватись за своїми борговими зобов’язаннями не стане на заваді в його реалізації.
Закон - один для всіх!

Ещё
Автоматический альтернативный текст отсутствует.

З 24 жовтня у місті стартує початок опалювального сезону. Рішення про це було прийняте на засіданні міської комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій напередодні, 23 жовтня.

Про зниження середньодобової температури на вулиці доповів начальник Конотопської метеостанції Андрій Куций. Згідно з метеорологічними даними до вихідних стовпчик термометра не підніматиметься вище +4+9 С. У зв’язку з похолоданням температурний режим багатьох закладів медицини, культури та освіти не відповідає санітарним нормам. Так, найхолодніше на сьогоднішній день у корпусах міської лікарні (+16+17 С) та клубних закладах (+13+15 С).

Невтішною є ситуація і в дошкільних навчальних закладах, які не мають автономного опалення. Температура в приміщенні деяких садочків коливається в межах +13+17 С.

У зв’язку з цим комісією ТЕБ та НС на чолі з Тетяною Сизон було прийняте рішення про запуск котелень.

ТОВ «Тепловодпостач» та ДП «Авіакон» розпочнуть подачу тепла опівночі 24 жовтня. Населення, яке опалюється «Авіаконом», керівництво підприємства попереджає про тимчасові незручності, пов’язані з відсутністю гарячої води протягом одного дня, коли будуть запускатися котельні.

Підприємство «Теплогарант», яке має найбільшу кількість котелень – 40, вмикатиме опалення поступово. Першочергово запрацюють ті, що обслуговують дитячі садки та заклади охорони здоров’я. Зокрема, 24 жовтня в 00.00 розпочнеться подача тепла з котелень, розташованих за адресами: вул. М.Амосова, 3а (ЦРЛ, житловий фонд), вул. Клубна, 101а (дитсадок, школа, житловий фонд), вул. Шевченка, 73 (дитсадок, житловий фонд),вул. Шухова, 8а (дитсадок, житловий фонд), вул. Усп.-Троїцька, 37б (дитсадок, житловий фонд), вул. Депутатська, 105а (дитсадок, школа, житловий фонд), вул. Червонозаводська, 5 (2 дитсадка, 2 школи, житловий фонд), вул. Б. Олійника, 90 (міська лікарня) та вул. Скоропадського, 62 (школа, дитсадок).

Опівночі 25 жовтня розпочнуть свою роботу котельні, що знаходяться за адресами: пр. Миру, 21а, вул. Садова, 39а, вул. Професійна, 12а, вул. І.Франка, 43, вул. Свободи, 53а, вул. Усп.-Троїцька, 86а, вул. Червоної Калини, 10а, вул. Батуринська, 13а, вул. Бр. Лузанів, 59а.

Решта котельнь КП «Теплогарант» розпочнуть подачу тепла в 00.00 26 жовтня.

Для безперебійної роботи теплопостачальних організацій міста та решти підприємств-надавачів житлово-експлуатаційних послуг в період опалювального сезону, прохання до мешканців, які мають борги за сплату комунальних послуг, розрахуватися з ними в найкоротші терміни.

Ещё
Автоматический альтернативный текст отсутствует.

До уваги мешканців міста!
23 жовтня будуть проводитись ремонтні роботи артезіанської свердловини в мікрорайоні ВРЗ. У зв'язку з цим буде знижено тиск у міській мережі водопостачання.
Роботи планується завершити протягом доби.
За додатковою інформацією можна звертатися до служби 1506.
Приносимо вибачення за тимчасові незручності.

На данном изображении может находиться: текст
Автоматический альтернативный текст отсутствует.